Pallati Buckingham ka konfirmuar se mbretëresha Elizabet ka miratuar shitjen e një vargu birre të prodhuar nga bimët e rritura në pasurinë e saj Sandringham në Norfolk.
Të shitura në dyqanin e dhuratave Sandringham me 5,50 dollarë për një shishe 500 ml, birrat vijnë në dy lloje: një “e hidhur” angleze e filtruar në të ftohtë, tradicionale dhe një IPA e Artë më e fortë e përshkruar nga dyqani i dhuratave si “unike e natyrshme”.
Sipas People, birra e prodhuar në vend nga Barsham Brewery në Norfolk duke përdorur elbin organik Laureate Spring të rritur në tokën bujqësore të Sandringham, shishet mbajnë emrin Sandringham së bashku me fotografitë e një lepuri dhe një fazan.
Kjo nuk është hera e parë që Mbretëresha e kthen dorën për të prodhuar alkool. Dyqani i dhuratave të Sandringham tashmë shet Celebration Gin, i cili prodhohet në një fabrikë pijesh alkoolike në pasuri. Në vitin 2020, Pallati Buckingham gjithashtu nisi xhinin e tij të bërë nga përbërësit e gjetur në oborrin e shtëpisë së Mbretëreshës në Londër.
Të martën, ata i shtuan kësaj me lëshimin e një varieteti të ri xhin të distiluar duke përdorur xhin klasik të Pallatit Buckingam të përzier me “manaferrat e plota të lëmuara të zgjedhura me dorë”, thotë një njoftim nga bamirësia Royal Collection Trust, e cila organizon hapjen e pallatet kryesore mbretërore dhe dyqanet shoqëruese të tyre për publikun.
Trusti do të përdorë të ardhurat e xhinit sloe për të ndihmuar në ruajtjen e koleksionit të gjerë të artit të Mbretëreshës. Ai gjithashtu rekomandon që maja mbretërore të shërbehet duke derdhur një masë xhini sloe në një gotë me flakë, pastaj duke e mbushur atë me “shampanjë ose verë të gazuar dhe zbukuruar me manaferra të freskëta ose lëvozhgë portokalli”.